Sekcijska garažna vrata veljajo za enega najbolj priljubljenih tipov garažnih vrat.

So namreč cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. Imajo visok nivo izolativnosti, odpirajo se hitro, predvsem pa jih je možno popolnoma prilagoditi kupčevim željam.

Pri sekcijskih garažnih vratih dosežemo najvišjo stopnjo izolativnosti (Thermo).

Rolo garažna vrata imajo eno veliko prednost, ki nikakor ni zanemarljiva – za vgradnjo v vaši garaži potrebujejo zelo malo prostora, saj se sistem navija v zaščitno skrinjo, kar pomeni, da deluje na principu rolete.

Prav zaradi tega se zanje običajno odločajo tisti, ki so s prostorom zelo omejeni. Visoko stopnjo udobja nudi tudi dejstvo, da lahko parkirate tik ob njih in da jih lahko z njimi upravljate preko daljinskega upravljalnika (v primeru izpada električne energije pa tudi ročno).

Stranska sekcijska garažna vrata so narejena iz enakih panelov kot dvižna sekcijska garažna vrata. Od njih se razlikujejo zgolj v načinu odpiranja – ne odpirajo se navpično navzgor kot sekcijska, ampak bočno ob steno.

Iz tega razloga so kupcem tako zanimiva, saj so drugačna od ostalih, bolj ekstravagantna, dajejo občutek naprednejše tehnologije in modernejšega pristopa. So dobra rešitev tudi v primeru, ko so na stropu kakšne ovire.

Industrijska garažna vrata so namenjena poslovnim prostorom, skladiščem, trgovinam, gasilskim domovom, kmetijam, delavnicam in drugim gospodarskim objektom.

Gre pravzaprav za večja in robustnejša garažna vrata, ki so izdelana izključno po naročilu in so popolnoma prilagojena objektu in namenu, kateremu bodo služila.

Dvokrilna garažna vrata veljajo za najstarejši sistem garažnih vrat. Idealna so za vse tiste, ki ste v notranjosti omejeni s prostorom ali pa vam višina ne omogoča drugih vrst garažnih vrat.

Kupci se zanje običajno odločijo takrat, ko montaža drugega tipa vrat ni mogoča ali pa, ko na objektu, kjer bodo vrata montirana, ni električne energije. Prav tako so odlična rešitev za objekte brez ali z zelo malo preklade ter objekte, kjer je strop zelo nizek.

Na vrh